Extra plattor & tillbehör

Extra skyddsplattor

Det är vanligt att man förser sin skottsäkra väst med en extra ballistisk (skottsäker) platta. Dessa plattor är hårda och tillverkade av Dyneema eller pansarstål.

Skyddsplattorna kan sättas fram och bak på våra skottsäkra västar i västarnas fack. Plattorna ger förutom ett högre skottsskydd (stoppar 39B ammunition) även ett effektivt slagskydd. Plattorna är stenhårda och är populära hos entrévärdar.

Skyddsplattor:

RPS3 PE platta, lätt platta som kan bäras fram och bak på våra skottsäkra västar. Ger ett högt skottskydd i RPS3 plus (stoppar 39 B, M80, AK47) samt komplett stickskydd och slagskydd. En platta som är lämplig att bära med skottsäkra västar i skyddsklass RPS1 eller RPS2. Plattan är diskret och syns lite på bäraren.

AK47 stopper platta, kraftfull platta som stoppar militära vapen som AK47 och som ger att högt skydd för bäraren. En lämplig platta för poliser som jobbar mot organiserad brottslighet eller exempel skyddsvakter som jobbar vid högriskobjekt.

Skyddsplatta ak47
Skyddsplatta ak47

Axel och krage skydd samt underlivsskydd

Extra skydd för skyddsvästar, används oftast i riskzoner av journalister samt av poliser vid högrisk insatser. Vi kan erbjuda både axel och krag skydd samt underlivsskydd. Både kommer i skyddsklass RPS2 samt fästs med kardborre. Läs mer här.

RPS2 underlivsskydd